De meest cruciale fietsonderdelen om te onderhouden

Fietsreparatie is bedrieglijk gecompliceerd en het is altijd veiliger – en eenvoudiger – om het aan de profs over te laten. Soms is het misschien nodig om nieuw fietsonderdelen te kopen.

Maar hier is het ding: je moet echt weten of er überhaupt een probleem is met je fiets. Natuurlijk zal de fiets je laten weten als er iets niet goed is – hij houdt er, net als jij, niet van als je ziek bent. Een ongewoon luid gekletter duidt echter niet altijd op een probleem met een fiets. Sommige verstoringen in het korps zijn iets subtieler dan andere.

Fietsketting

De ketting is zowel het zwakste als meest kritieke onderdeel van jouw fiets, omdat het de brute kracht van jouw lichaam omzet in een achterwielspin. Bijgevolg zou de eerste prioriteit van elke aspirant-diagnosticus een uitgebreide ketting inspectie moeten zijn.

Let bij het inspecteren van jouw ketting op deze dingen: roest (en / of droogte), stijve schakels en / of kettingrek. Roest is een bijtende oranjebruine kleur die normaal het gemakkelijkst te detecteren is. Je moet ook met jouw vingertoppen aan de ketting voelen om te zien of deze droog is.

Pads van de pauzes

Dit varieert afhankelijk van het type pad dat je hebt. Op de weg of hybride fietsen, komen velgremmen vaker voor, terwijl schijfremmen vaker voorkomen op MTB’s, hybriden en cyclocrossfietsen.

Kabels

De remmen en versnellingen, oftewel alles wat een fiets laat werken, wordt geregeld door kabels. Ze zijn ook gevaarlijk als gevolg: zelfs als het touw, de remblokken en vrijwel alle andere componenten splinternieuw zijn, kunnen beschadigde kabeluitgangen of gerafelde en roestige binnenkant grote problemen veroorzaken.

Banden

De hoeveelheid grip die jouw band op de grond heeft, bepaalt jouw vermogen om te vertragen en te versnellen. Ze verslijten tot het punt dat het loopvlak niet meer zichtbaar is. Rubber verslechtert en wordt broos en verliest zijn grip als het nat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *