De belangrijkste basics in je kledingkast

Steeds meer mensen zien de voordelen van het minimalisme in. Zeker wat betreft hun kledingkast. De tijd waarin onze kledingkasten uitpuilden met kleding die we niet droegen, is voorbij. Tegenwoordig kiezen we liever voor een paar bijzondere outfits, én de nodige basics. Basics zorgen er namelijk voor dat je genoeg ruimte hebt in een kleine kledingkast. En toch altijd de perfecte outfit zult kunnen vinden.

Wat is basic kleding

Basics zijn kledingstukken die je eigenlijk bij iedere gelegenheid kunt dragen. De kleding is vaak effen van kleur, en gemaakt van een comfortabele stof. Ze worden basics genoemd omdat je de kleding gemakkelijk kunt combineren, waardoor ze in meerdere outfits kunnen om worden getoverd. Denk bijvoorbeeld aan basic t-shirts. Deze draag je gemakkelijk naar het werk, maar kunt je ’s avonds ook goed dragen naar bijvoorbeeld een feestje. En in de winter trek je er een trui over aan. Wanneer je je kledingkast vult met dit soort basics, zorg je ervoor dat je veel minder kleding nodig bent.

Welke basics horen in jouw kledingkast

Er zijn veel basics die absoluut niet mogen ontbreken in de moderne kledingkast. Denk bijvoorbeeld aan effen t-shirts. Koop deze shirts vooral in meerdere kleuren, zodat je nog een beetje kunt afwisselen. Overige basics zullen afhangen van jouw persoonlijke kledingstijl. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor spijkerbroeken of leggings. Jurken of rokken. Al deze basics kunnen onderdeel uitmaken van jouw kledingkast. Denk van tevoren alleen goed na over wat je écht draagt, en wat je écht nodig bent.

Kleding voor bijzondere gelegenheden

Maar met alleen de basics is je kledingkast nog niet helemaal compleet. Het is slim om ook een hoekje vrij te laten voor speciale gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan feestjes, jubileums of bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Voor deze gelegenheden is het goed om een nette outfit in de kast te hebben hangen. Bijvoorbeeld een wit overhemd, of een mooie jurk. Wanneer je ervoor zorgt dat je deze outfits al in de kast hebt hangen, kun je stressvolle situaties voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *